Cargando Eventos

« All Eventos

  • Este evento ha pasado.

Taller Familiar “Construcció Terrícola”

6 mayo, 2017 - 11:00 - 13:00

 

 

Eventbrite - Taller familiar "Construcció Terrícola" per a nenes i nens de 6 a 12 anys

 

Entrarem en contacte i gaudirem de l’experimentació amb materials de la natura, treballant en equip i donant lloc a la creativitat.

Explicarem l’orígen de les corbes catenàries i parabòliques i la seva relació amb l’arquitectura. Les relacionarem amb les tècniques de construcció de l’arquitecte Antoni Gaudí, i altres tècniques tradicionals d’altres llocs del món.

Us presentarem els avantatges mediambientals de construir amb materials naturals, baix impacte, material local, reciclable… I en descobrirem les repercussions sobre la nostra salut, menys tòxics, autoregulació tèrmica i del grau d’humitat ambient…

 

Coneixerem els materials: la terra i l’aigua, i com la seva mescla ens dóna el fang. Un material amb el que els animals construeixen les seves cases. Moltes de les nostres construccions són fetes amb fang també, ja siguin construccions antigues com noves. Amb tot el que haurem après, podrem valorar els avantatges de la construcció amb terra, hàbitats més saludables, amb menor necessitat de calefacció, menys soroll, menys tòxics i menys residus.

 

Us explicarem la tècnica de fabricació de toves o maons de fang i posarem a la vostra disposició toves ja  seques i fang com a material per a unir-les. Apendrem a realitzar el traçat d’una corba catenària per mitjà de llapis i cordill. Amb la corba dibuixada, ja estarem llestos per començar a descobrir el procés constructiu, utilitzarem toves, fang per fer les juntes, mitges peces per entendre el trencajunts, i peces claus, les de volta.

Eventbrite - Taller familiar "Construcció Terrícola" per a nenes i nens de 6 a 12 anys

Detalles

Fecha:
6 mayo, 2017
Hora:
11:00 - 13:00

Organizador

BaM

Lugar

BioBui(L)t _ Espai Txema
Montalegre 4
Barcelona, Cataluña 08001 España
+ Google Map