Park( ing) day


logo-parkimg-day

El 16 de setembre s’ha celebrat per tercer any consecutiu a Barcelona el park(ing) day per reivindicar espai públic de qualitat, zones verdes i espais serveixin per fomentar les interaccions.

Què és el Park(ing) day?

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que es realitza a més de 200 ciutats de tot el món, on diverses entitats ambientals, d’arquitectura, artístiques, socials, veïnals,…, i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de donar a conèixer la necessitat d’un model de ciutat:

MÉS VERDA, AMB MÉS PARCS I JARDINS, I AMB MÉS BIODIVERSITAT
AMB MÉS ESPAI PÚBLIC DE QUALITAT (DISSENYAT PER A LES PERSONES, NO PER ALS COTXES)
CONSCIENCIADA I ACTIVA PER LA REDUCCIÓ DE LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA
QUE APOSTI PER UNA MOBILITAT SOSTENIBLE

La idea va sorgir a San Francisco el 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Es pot trobar més informació de l’esdeveniment a nivell internacional a parkingday.org

Les entitats que participem tenim ganes de portar aquest esdeveniment a Barcelona un any més i volem convidar altres entitats, persones a participar-hi amb nosaltres per fer arribar aquest missatge arreu de la ciutat. Per coordinar les diferents accions i fer-ne difusió conjunta.

Enguany serem 15 places, aviat farem difusió de les places i la seva ubicació per a que pogueu visitar-nos. Us animem a participar en aquest esdeveniment tant sonat, llegeix el nostre manifest!

Park(ing) day